Магданозът е една от най-широко използваните подправки в кухнята. В следващите редове ще се запознаете с ползите от консумацията на магданоз:
Богат на хранителни вещества:
Магданозът е източник на много хранителни вещества, включително витамини А, К и С, фолиева киселина и минерали като калий, калций и желязо.
Подобрява здравето на костите:
Магданозът е богат на витамин К, който е необходим за здравето на костите и помага за намаляване на риска от остеопороза.
Подпомага функцията на имунната система:
Магданозът е богат на витамин C, който подпомага функцията на имунната система и предпазва организма от свободните радикали.
Помага за контролиране на кръвното налягане:
Магданозът съдържа вещества, които помагат за намаляване на кръвното налягане и подобряване на кръвообращението.
Подпомага здравето на очите:
Магданозът е богат на витамин А, който е необходим за здравето на очите и помага за предпазване от дегенеративни очни заболявания.
Детоксикира организма:
Магданозът е известен със своите детоксикиращи свойства и помага за премахване на токсините от организма.
Подпомага здравето на кожата:
Магданозът съдържа антиоксиданти, които предпазват кожата от свободните радикали и предотвратяват преждевременното стареене на кожата.