Салата с коприва и яйца:
Съставки:
250 грама коприва
2 яйца
1 морков
1/2 глава лук
1 малка глава чесън
1 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте копривата и я оставете да се отцеди добре.
Варете яйцата до средна степен на твърдост, обелете ги и нарежете на дребни кубчета.
Нарежете моркова, лук и чесън на ситно.
Смесете зехтина и оцета в малка купа.
В голяма купа смесете копривата, яйцата, моркова, лук и чесън.
Полейте сместа от зехтина и оцета върху салатата и разбъркайте добре.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Оставете салатата да постои в хладилника за около 30 минути преди да сервирате.
Препоръчвам да сварите или бланширате копривата за 1-2 минути преди да я размесите с останалите продукти.