вторник, 18 април 2023 г.

Салата с коприва и яйца

 Салата с коприва и яйца:


Съставки:


250 грама коприва

2 яйца

1 морков

1/2 глава лук

1 малка глава чесън

1 с.л. зехтин

1 с.л. оцет

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте копривата и я оставете да се отцеди добре.

Варете яйцата до средна степен на твърдост, обелете ги и нарежете на дребни кубчета.

Нарежете моркова, лук и чесън на ситно.

Смесете зехтина и оцета в малка купа.

В голяма купа смесете копривата, яйцата, моркова, лук и чесън.

Полейте сместа от зехтина и оцета върху салатата и разбъркайте добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Оставете салатата да постои в хладилника за около 30 минути преди да сервирате.

Препоръчвам да сварите или бланширате копривата за 1-2 минути преди да я размесите с останалите продукти.