Вегетарианска рецепта за крем супа от коприва, която е лесна за приготвяне , вкусна и полезна
Съставки:
500 грама коприва, нарязана на дребни парчета
1 глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 картоф, нарязан на дребни кубчета
4 чаши зеленчуков бульон
1/2 чаша сметана
2 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в голям тиган и добавете лука и чесъна. Гответе, докато лука омекне.
Добавете нарязаната коприва и картофа, и продължете да готвите за около 5 минути.
Добавете зеленчуковия бульон и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за около 20 минути, докато копривата и картофът омекнат.
Използвайте блендер или пасатор, за да разбийте супата, докато стане гладка.
Върнете супата в тигана и добавете сметаната. Разбъркайте добре и оставете да къкри още 2-3 минути.
Подправете сол и черен пипер на вкус.
Сервирайте топла супа от коприва, украсена с малко сметана и парченца пресен копър.
Тази крем супа от коприва е богата на антиоксиданти и полезни вещества. Тя е отлична опция за хора, които търсят вегетариански ястия с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати.