вторник, 18 април 2023 г.

Веган-супа с коприва

  Вегетарианска рецепта за крем супа от коприва, която е лесна за приготвяне , вкусна и полезна 

Съставки:

500 грама коприва, нарязана на дребни парчета

1 глава лук, нарязана на ситно

2 скилидки чесън, нарязани на ситно

1 картоф, нарязан на дребни кубчета

4 чаши зеленчуков бульон

1/2 чаша сметана

2 с.л. масло

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото в голям тиган и добавете лука и чесъна. Гответе, докато лука омекне.

Добавете нарязаната коприва и картофа, и продължете да готвите за около 5 минути.

Добавете зеленчуковия бульон и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за около 20 минути, докато копривата и картофът омекнат.

Използвайте блендер или пасатор, за да разбийте супата, докато стане гладка.

Върнете супата в тигана и добавете сметаната. Разбъркайте добре и оставете да къкри още 2-3 минути.

Подправете сол и черен пипер на вкус.

Сервирайте топла супа от коприва, украсена с малко сметана и парченца пресен копър.

Тази крем супа от коприва е богата на антиоксиданти и полезни вещества. Тя е отлична опция за хора, които търсят вегетариански ястия с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати.